Великолепни устни

Факт е, че червилото е сред най-често използваните разкрасяващи продукти от всяка жена. То успява не само да подчертае красотата на устните ви, но и ги подхранва и овлажнява. Затова доверете се и вие на задължителния аксесоар към макиажа ви – червилото. Следвайки съветите ни, със сигурност ще се сдобиете със сочни и изкусителни устни.

Повечето професионалисти твърдят, че за ослепителния грим няма правила, но когато сами нанасяте червилото си е важно да се съобразите с някои малки, но съществени неща.

  • Ако гримът е прекалено изискан, изберете светло червило.
  • За контраст, ако гримът на очите ви е лек и естествен, можете да си позволите дръзки и ярки цветове за устните.
  • За равномерно и прецизно нанасяне е препоръчително да използвате четка – с нея никога няма да прекалите с цвета.
  • За да удължите трайността на червилото, след като нанесете първия пласт, разнесете по устните си малко пудра на прах и тогава нанесете финалния пласт отгоре.
  • Ако желаете да се сдобиете само за миг с обемни устни, то на помощ ви идва съчетаването на светли и тъмни тонове. То ще ви позволи да уеднаквите разликата между горната и долната устна. Нанесете светлия нюанс върху устната, която желаете да увеличите оптически. По-тъмният цвят сложете на долната си устна. По този начин по-светлия и блестящ цвят на горната устна ще подчертае извивката на Купидон (ъгълчетата на устните) и чувствеността на устните ви.

Нашият съвет: Старайте се да съчетавате цвета на червилото с този на лака ви!

Comments are closed.